Minőség, Rugalmasság, Versenyképesség

 Kategória: Cikkek

Minőség…

A Whist Kft. mint a vegyipari szektorhoz tartozó vállalat, jelentős profilváltáson ment keresztül az elmúlt években. Ezt részben a gazdasági környezet, az igények megváltozása, részben a gondos előrelátás eredményezte. Mik voltak ezek a változások?
Cégünk, Magyarország, egyetlen hálóerősítésű tetőfólia gyártó cége. A klasszikus fóliáktól a többrétegű, kasírozott termékekig, széles spectrumot ölel fel termékeink skálája. A válság hatására azonban az építőipar volt az első ágazat, mely térdre kényszerült. Az országba beáramló, elsősorban, Ázsiából származó, olcsó tetőfólia termékek, kiszorították az általunk gyártott, jó minőségű, jól bejáratott termékeket. Mivel a minőségen azonban nem szerettünk volna változtatni, ezért jelentős piacainkat elveszítettük, főleg azokat a partnereinket, melyeknek megfelelt ez az olcsóbb kivitelű termék. Az építkezések számának drasztikus lecsökkenése is hozzájárult a piacok elvesztéséhez.

Rugalmasság…

Piaci szerepünk megőrzése érdekében, kifejlesztettünk, egy teljesen új, ÜFLEX (üvegszövet erősítésű, HDPE lemez) termékcsaládot. Ezeket építőipari (talajpára szigetelés), mezőgazdasági (víz-hígtrágya tárolók), környezet- és árvízvédelmi célokra is felhasználhatjuk.
Hőtükrös légpárnás fóliánk épületgépészeti felhasználása egyre szélesebb körben terjedt el.

Versenyképesség…

Csomagolástechnikai ágazatunk fejlesztése stratégiai döntés volt.
Pályázati segítséggel, egy új, 2,5 m széles on-line rendszerű légpárnás fólia gyártó gépsort üzemeltünk be, ezzel növeltük versenyképességünket és piacvezetővé váltunk hazánkban.
Légpárnás fóliáinkat papírral, fémmel, habbal, szövettel is tudjuk társítani. Jelentős szegmensé lépett elő az elektronika ipar, ahová antisztatikus termékeink kerülnek beszállításra.
Perforáló egységünk segítségével, olcsóbbá és kezelhetőbbé vált termékeink feldolgozása, ezzel pénzt és időt spórolva meg partnereinknek.
Konfekcionáló gépsorunkkal tasakokat, zsákokat és légpárnás tömlőt is tudunk gyártani.

Vevőinkkel hosszú távú kapcsolatot igyekszünk kialakítani, ezért fontosnak tartjuk partnereink maximális elégedettségét. Így, ma már rövid határidőn belül, kedvező feltételekkel az ország minden pontjára el tudjuk szállítani fóliáinkat.
Vállalkozásunk elsősorban a Magyar piacra épít, ápolunk azonban számos határon túli kapcsolatot is partnereinkkel.
A Whist Kft.-re, megalakulása óta jellemző a vevőkkel szembeni elhivatottság, a rugalmas kiszolgálás és a minőség iránti elkötelezettség. Ezen a jövőben sem szeretnénk változtatni, sőt reméljük, még sikeresebbek leszünk e területek fejlesztésében is.

 

www.whist.hu
Rapcsák Attila
Ügyvezető Igazgató

Recent Posts